2a edició de la Jornada de Còmic i Biblioteques

Fa un parell d’anys ens vam trobar per reflexionar sobre com han arrelat les àrees de còmic a les nostres biblioteques: d’on veníem i cap on anàvem.

Ens trobem ara que les nostres biblioteques s’estan redimensionant contínuament davant les necessitats cada cop més canviants dels usuaris. Afortunadament les noves eines tecnològiques fa que compartim experiències, proves  i encerts en comunitat. Per això pensem que una jornada com aquesta reforça i condueix les bones pràctiques alhora que serveix d’inspiració de cara a futures accions.

D’altra banda, la data d’aquesta edició no es una data qualsevol: el 23 F va ser un punt d’inflexió, un cara o creu que podia haver caigut de qualsevol costat, però que acaba  fonamentant el sostrat polític sobre el que vivim. De la mateixa manera Barcelona sempre ha estat una ciutat de moltes cares que va viure amb intensitat aquestes dates. Nazario va viure i va protagonitzar una Barcelona molt especial, tant en el terreny personal com en el professional com  a autor de còmics.

El còmic infantil és l’origen de tot, durant dècades els infants van ser els principals consumidors de còmics, una pedrera ferma i sòlida. Quan el món de les vinyetes es fa merescudament adult sembla que els infants quedin desplaçats. Avui podem parlar d’una renaixença d’aquest món amb una oferta editorial cada cop més àmplia, diversa, i de més qualitat. El fons infantil, que suposa molt més de la meitat de préstecs de les nostres biblioteques, serà un altre eix de la jornada, tenint una cura especial pel còmic en català.

Aquesta segona jornada de Còmic i Biblioteques te com a objectiu tornar a construir un petit espai de trobada entre els professionals de les biblioteques que treballen el còmic o que ho volen fer. La bona acollida de les primeres ens obliga a fer-ho i esperem que es converteixi en una cita obligada cada dos anys pels bibliotecaris que estimem els còmics.

Connectant lectors amb còmics!

Comissió Organitzadora de la Jornada.     #bibcomic17

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s