EL PERQUÈ DE CÒMIC I BIBLIOTEQUES

Ens podem fer moltes preguntes: una moda? una inversió? una bona promoció? Què és exactament el que ha produït la normalització del còmic dins les biblioteques públiques?  Anys enrere, la presència dels còmics era gairebé anecdòtica però, actualment, podem trobar a les biblioteques del nostre entorn col·leccions on la qualitat i la quantitat es donen, afortunadament, la mà.

Molts aspectes han sumat perquè el còmic tingui un lloc de rellevància a les biblioteques. Potser hem gaudit d’un estat de moda que ens ha afavorit, però darrera d’aquesta rellevància hi ha factors molt més sòlids anomenats inversió i promoció, que han estat claus, tot just quan el mercat editorial ha consolidat una tendència cap a la qualitat i la varietat, adoptant nous estils i formats amb gran èxit i que han rescatat dels llimbs la figura del lector de còmics.

Ara és el moment perfecte per reflexionar, fer una aposta comuna i avançar cap a nous camins. Som molts els companys que treballem el mitjà des de les biblioteques, prescrivint amb passió i dedicació i oferint un ampli ventall d’activitats de difusió estructurades a partir de fons de còmic amplis, atractius i de qualitat.

L’objectiu principal d’aquesta jornada és la reflexió sobre la història, l’actualitat i el futur del 9è art a les biblioteques, des de l’aportació tant personal com professional d’especialistes del mitjà i des de l’experiència directa de molts companys a partir de les bones pràctiques desenvolupades a diferents biblioteques públiques.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s